lv · en
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·

Projekti

Vides pārraudzības valsts biroja tīmekļa vietnē publicētajiem atzinumiem  par paredzēto darbību ietekmes uz vidi novērtējumu  ir informatīvs raksturs. Vides pārraudzības valsts biroja atzinums (oriģināldokuments) pieejams  pašvaldībā, kurā plānots realizēt paredzēto darbību un atbilstošajā Valsts vides dienesta  reģionālajā vides pārvaldē, kā arī Vides pārraudzības valsts birojā, Rīgā, Rūpniecības ielā 23. Atzinumi, kuri nodoti pastāvīgā valsts glabāšanā saskaņā ar Arhīva likuma 6.pantā pirmajā daļā noteikto, pieejami Latvijas Nacionālajā arhīvā.


Piemērots / Tiek veikts / Pabeigts / Nav piemērots / Pārtraukts /

Kūdras ieguves lauku paplašināšana atradnē „Lielsalas purvs” (SIA “Pindstrup Latvia”)

IVN statuss: Pabeigts

Ietekmes uz vidi novērtējuma objekts ir kūdras ieguves lauka paplašināšana ar turpmāku kūdras ieguvi atradnē „Lielsalas purvs” Talsu rajona Valdgales pagastā

Paredzētās darbības iespējamā norises vieta: kūdras ieguves lauka paplašināšana paredzēta ~350 ha platībā atradnē „Lielsalas purvs” (Sēmes purva un Trīšautpurva teritorija) Talsu rajona Valdgales pagastā teritorijā (zemes kadastra Nr.8892 004 0006).

Īss paredzētās darbības raksturojums: teritorijā esošā derīgo izrakteņu ieguves lauka paplašināšana plānota ar specializētās smagās tehnikas palīdzību pielietojot frēzēšanas/grieztās kūdras metodi, gadā uz 100 ha iegūstot ~40 tūkst.m3 materiāla. Iegūtās kūdras izvešanai no atradnes „Lielsalas purvs” teritorijas plānots izbūvēt sliežu ceļu, kas pieslēgsies pie pārkraušanas punkta, no kura paredzēta turpmāka iegūtā materiāla transportēšana ar autotransporta palīdzību.

Kūdras ieguvei paredzētā teritorija tieši robežojas ar īpaši aizsargājamo dabas teritoriju (Natura 2000) - dabas liegumu “Stiklu purvi”.

Lēmuma pieņemšanas pamatojums: Lēmums par ietekmes uz vidi novērtējuma procedūras piemērošanu pieņemts saskaņā ar sākotnējā ietekmes uz vidi izvērtējuma rezultātiem.


Pindstrup Latvia SIA, Krišjāņa Valdemāra iela 17 , Talsi, LV–3200
20.12.2007 Kurzemes reģionālā vides pārvalde
10.01.2008
Ērika Ulāne, 67770806; 26482813
05.08.2008
16.01.2009
29.01.2010
10.12.2008 Valdgales pagastā

*Atbilstoši likuma „Par ietekmes uz vidi novērtējumu” 24.pantam paredzētās darbības ierosinātājs ir atbildīgs par sniegtās informācijas pilnīgumu un patiesumu un  ziņojumā ietverto informāciju.

Pieejams SIA “Firma L4”  sagatavotais ietekmes uz vidi novērtējuma noslēguma ziņojumu par SIA “Pindstrup Latvia” paredzēto darbību - kūdras ieguves lauku paplašināšanas atradnē „Lielsalas purvs” Talsu novada Valdgales pagastā.