lv · en
·
·
·
·
·
·
·
·
·
·

Projekti

Vides pārraudzības valsts biroja tīmekļa vietnē publicētajiem atzinumiem par paredzēto darbību ietekmes uz Natura 2000 novērtējumu ir informatīvs raksturs. Vides pārraudzības valsts biroja atzinums (oriģināldokuments) pieejams  pašvaldībā, kurā plānots realizēt paredzēto darbību un atbilstošajā Valsts vides dienesta  reģionālajā vides pārvaldē, kā arī Vides pārraudzības valsts birojā, Rīgā, Rūpniecības ielā 23. Atzinumi, kuri nodoti pastāvīgā valsts glabāšanā saskaņā ar Arhīva likuma 6.pantā pirmajā daļā noteikto, pieejami Latvijas Nacionālajā arhīvā.

Piemērots / Tiek veikts / Pabeigts / Nav piemērots / Pārtraukts /

Dabas taku tīkla izveidošana un mazo arhitektūras formu izvietošana Nīcas novada Nīcas pagastā dabas parkā „Bernāti” (Nīcas novada dome)

IVN statuss: Piemērots

Ietekmes uz vidi novērtējuma objekts ir Dabas taku tīkla izveidošana un mazo arhitektūras formu izvietošana.

Paredzētās darbības norises vieta (adrese): Nīcas novada Nīcas pagasts, nekustamais īpašums „Bernātu parks” (kadastra Nr.6478 008 0025), Eiropas nozīmes īpaši aizsargājamā dabas teritorija – dabas parks „Bernāti”.

Paredzētās darbības vieta atrodas īpaši aizsargājamo dabas teritoriju – dabas teritorija – dabas parka „Bernāti” teritorijā, kas ir ietverts Eiropas nozīmes aizsargājamo dabas teritoriju (Natura 2000) tīklā.

Paredzētās darbības ietvaros plānots ierīkot un ar infrastruktūras elementiem (informācijas stendi, garie soli ar atkritumu tvertnēm, koka laipas vai kāpnes, šūpoles), skulptūrām un norādes zīmēm aprīkot septiņas dažāda garuma un par atšķirīgām tēmām izglītojošas dabas takas. Dabas taku tīkla izveidošana plānota pa jau iestaigātām takām un celiņiem, nepieciešamības gadījumā takas veidojot platākas, attīrot no sakritušajiem kokiem un realizējot atsevišķu taku savienošanu. Taku un celiņu segumam (augsnes virskārtas nosegšanai) plānots veidot no priežu skujām vai no citiem augu valsts izcelsmes materiāliem (mulčas).

Nīcas novada dome, Bārtas iela 6, Nīca, Nīcas pag., Nīcas nov., LV-3473
22.01.2013 Kurzemes reģionālā vides pārvalde
02.10.2013
Iveta Jēgere, 67770818; 26113492